fbpx Skip to main content
Hoofdgerecht | lunch | Snack

Pizza met citroen en artisjok

De gorgonzola en peer combinatie is zeker niet nieuw, maar de toevoeging van de gekarameliseerde peer is wel verrassend lekker! Een combinatie/smaakexplosie dat je écht wilt proeven! Maak het op de BBQ of in je (pizza) oven.

20 minuten
Italiaans
2 personen

Ingrediënten

  • 1 st pizza of flammkuchendeeg
  • 150 g Gorgonzola/andere blauwe kaas
  • 3 el Ernesto Portstopen wit/en of rood
  • 4 st Artisjokken
  • ½ st citroen
  • 3-4 el Crème fraîche
  • Tuinkers
  • 1 st Xenia peer
  • Semola of bloem
    (voor op de pizzaschep)

Materialen

  • Oven of afsluitbare BBQ
  • pizza schep
  • pizza steen
  • mandoline en/of koksmes
  • Kwastje

Let's Begin

  • Leg wat semola of bloem op een pizza schep en leg daarop een deel van het pizza of flammkuchen deeg. Smeer het deeg rijkelijk in met créme fraîche.
  • Snijd de peer in dunne plakjes en druppel er wat citroensap overheen om verkleuring te voorkomen. Verdeel de plakjes over de pizza. Leg daarop de gehalveerde artisjokken en brokkel de blauwe kaas over de pizza.
  • Druppel de Ernesto Portstoop over de ingrediënten. Leg de pizza op de pizza steen en bak tot het deeg gaar is en de rand goudbruin (en dus ook lekker krokant) wordt.
  • Haal de pizza van de steen af en serveer op een plank.
  • Verdeel nog wat dungesneden citroenplakjes én tuinkers over de pizza. Tip: gebruik bijvoorbeeld een mandoline.
  • Smakelijk!