fbpx Skip to main content
Taart | Toetje | Zoet

Monchoutaart met speculoos bodem

Je mag mij spreekwoordelijk echt wakker maken voor deze monchoutaart met aardbeien, portstroop en waanzinnig lekkere speculoos bodem. Natuurlijk zit er ook een vleugje citroen in, erg lekker door de monchou vulling.

Totaal 2 uur 10 min
Frans, Italiaans
6 personen

Ingrediënten

  • taartvorm 22-24 cm
  • 1 bakpapiertje
  • kleine sauspan
  • garde
  • Vijzel

Materialen

  • 250 g Speculoos / bastogne koeken
  • 100 g roomboter
  • 400 g monchou
  • 125 ml slagroom (verse slagroom)
  • 400 g verse aardbeien biologisch
  • 1 st biologische citroen
  • 6 el witte of rode Portstroop

Let's Begin

  • Klop de slagroom op en meng met de monChou, rasp de citroen en knijp hem daarna uit. Doe de rasp en het sap bij de monChou-slagroom mix. Doe 2 el van de portstroop erbij en roer nog even door.
  • Pak de onderkant van de taartvorm en leg het bakpapiertje erop. Doe nu ook de bovenkant van de taartvorm er op en knip de zijkant van het bakpapiertje af. Maak de zijkant iets vet met boter of olijfolie en bedek ook de zijkant van de taartvorm met bakpapier.
  • Gebruik een vijzel of een afsluitbare zak om de koekjes fijn te krijgen. Smelt de roomboter en meng met de koekjes. Doe de gevijzelde koekjes met de roomboter erin en druk met een lepel goed aan zodat het hard wordt.
  • Schep nu het monChou mengsel erin en dek af. Zet minimaal 2 uur ik de koelkast om op te laten stijven.
  • Haal na een paar uur uit de koelkast en snijd de aardbeien doormidden en leg op de taart. Druppel de portstroop over de aardbeien en snijd aan.