
Voor
Coquilles
Deze parels uit de zee zijn een perfecte starter van een heerlijk (kerst)diner. Dien de coquilles op in schelpen voor een prachtige look.
25 min
Seafood, Vis, Schaaldieren
6 personen
Ingrediënten
- Glasnoedels
- 6 coquilles
- 1 rode peper
- Bosui
- Zwarte sesamzaadjes
- 1 tl rijstazijn
- 2 el sojasaus
- 1 cm gember
- 1 knoflookteen
- 1 tl sesamolie
- 4 el Sherrystroop/rode portstroop
Materialen
- Hansrasp
- Schelpen
Let's Begin
- Maak eerst de vinaigrette. Rasp de knoflook en gember en meng het samen met de sojasaus, rijstazijn, sesamolie en sherrystroop.
- Snij de bosui (alleen het groene gedeelde) en de rode peper in reepjes, vergeet niet de zaadlijsten uit de peper te halen. Leg het apart op een bordje, dit is voor de garnering.
- Bereid de noedels volgens de verpakking.
- Leg ondertussen de coquilles op een schone keukendoek of keukenpapier en dep ze voorzichtig droog. Strooi er een klein beetje zout en peper op. Zet de pan op het hoog vuur met een scheut olijfolie en laat deze goed warm worden. Bak de coquilles één tot twee minuten per kant.
- Leg op elke schelp (of een bordje) beetje noedels en giet hierover een beetje vinaigrette. Leg vervolgens de coquille erop, garneer het met bosui, rode peper, zwarte sesamzaadjes en een paar druppels sherrystroop.