Skip to main content
Voorgerecht | Lunch

Zalmtartaar

Zalmtartaar kennen we allemaal, maar onze variant is toch wat anders. Heerlijk als voorgerecht maar ook zeker geschikt als lunch met getoast brood. 

30 min
Avocado, Zalm
2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram zalm met huid
  • 1 avocado
  • 1/2 sjalot
  • 1 citroen
  • Kappertjes
  • 50g doperwten
  • 3 el room
  • 3 el Witte Portstroop 

Let's Begin

  • Kook de doperwten in ruim kokend water voor 3 minuten. Giet deze af.
  • Meng de doperwten met de halve avocado en 3 eetlepels room. Pureer dit met een staafmixer tot een mooie creme.
  • Een deel van de zalm gebruik je voor de tartaar en een deel bak je, om het gerecht met crispy zalm af te maken. Hiervoor verwijder je van twee derde van de zalm de huid. De zalm zonder huid snijd je in kleine blokjes en doe deze in een mengschaal. De zalm mét huid snijd je in reepjes van ongeveer een halve centimeter breed.
  • Meng de tartaar van zalm met de Witte Portstroop.
  • Bak de reepjes zalm kort op hoog vuur zodat ze mooi krokant worden. Zet de kookring in het midden van het bord en vul de bodem met de avocado doperwtencrème. Schep hierop de zalmtartaar en druk lichtjes aan. Leg de crispy zalm bovenop en leg een schijfje citroen naast de tartaar. Druppel eventueel nog wat Portstroop over het gerecht.