Skip to main content

This is not ceviche

By 2 december 2021juni 2nd, 2022Witte Portstroop
Voorgerecht | Lunch

This is not a ceviche

Geef de klassieke ceviche een twist om je tafelgenoten eens écht te verrassen.

Vis

Ingrediënten

  • 12 coquilles
  • 1 komkommer
  • 4 limoenen
  • 2 avocado’s
  • 1 rode ui
  •  Witte wijnazijn
  • 4 el Witte Portstroop 

Materialen

  • Citruspers (optioneel)
  • Dunschiller

Let's Begin

  • Schaaf met een dunschiller plakken in de lengte van de komkommer. Halveer in de lengte en snijd een deel van de zaadlijsten weg.  Laat de slierten vervolgens weken in azijn.
  • Snijd nu de coquilles in zo dun mogelijke plakjes op 4 coquilles na. Snijd nu de limoen doormidden en pers het sap er uit. Vang dit op in een bakje. Leg hier de gesneden coquilles in en laat even marineren.
  • Snijd de rode ui in flinterdunne plakjes. Halveer de avocado en snijd in kleine blokjes.
  • Rooster de overgehouden coquilles; dit voor meer diepte in het gerecht.
  • Laat de gesneden coquilles uitlekken en bewaar het marinadevocht, ook wel de “leche de tigre” genoemd. Voeg hier 4 eetlepels witte portstroop aan toe.
  • Leg nu de gesneden coquille op het bord. Verdeel de plakjes mooi en leg ze deels over elkaar. In het midden van het bord laat je een stukje onbedekt; hier komt straks de gebakken coquille. Leg de blokjes avocado als een tartaartje in het midden van het bord en leg hier de gebakken coquille op.
  • Besprenkel het gerecht ruim met de leche de tigre. Rol de komkommer op tot krullen en verdeel met de dungesneden ui over het bord. Naar smaak kun je nog wat (grof) zeezout toevoegen.
35 min
4 personen
Witte Portstroop