
Snack
The ultimate cheese burgers
Cheese lovers watch out! Want op deze cheeseburger zit niet zomaar een plakje kaas maar is helemaal gemaakt van kaas!
45 min
Burgers, Cheese, Cheeseburger
1 persoon
Ingrediënten
- 75 gram per persoon kaas naar keuze
- 2 eetlepels bloem
- 1 ei
- 2 eetlepels panko/paneermeel
- 1 burgerbroodje per persoon
- 5 rode uien
- 1 eetlepel olie
- 100 ml rode portstroop of sherry stroop
- 2 romaine slablaadjes
- 1 tomaat
- 1 eetlepel mayonaise
Materialen
- Pan
- Mes
- Steekvormpje of een stevig glas
- Vriezer
Let's Begin
- Steek de kaas uit in mooie burgers en leg deze in minimaal 20 minuten in de vriezer.
- Maak een compote door de rode uien in halve manen te bakken in olie. Doe dit op een laag vuur zodat ze niet verbranden. Na 10-15 minuten zijn ze transparant en super smaakvol, voeg hier portstroop of sherrystroop aan toe om de compote af te maken. Een sterk smakende kaas gaat goed samen met de rode portstroop.
- Bereid de rest voor: snij tomaat in dunne plakjes, pluk wat slablaadjes en toast de burgerbroodjes door er boter op te smeren en ze in een pan te bakken.
- Maak nu de burgers af door de kaas uit vriezer te halen en ze te paneren. Dit doe je door ze voorzichtig door bloem te halen, vervolgens door een geklutst ei en daarna stevig maar voorzichtig in de panko/paneermeel te drukken.
- Bak of frituur de burgers in olie. Bij frituren wil je dat de olie een temperatuur heeft van 180 tot 200 graden. De burgers hebben maar 2 minuten per kant nodig en misschien nog korter als je ze dunner maakt dan op de foto.
- Maak de burgers af door het broodje te besmeren met mayonaise, leg hierop de tomaat sla en de kaasburger. Beleg royaal met de uiencompote. Eetsmakelijk!