Skip to main content

Parpadelle met runderstoof en blauwe kaas

Hoofd

Parpadelle met runderstoof en blauwe kaas

Deze parels uit de zee zijn een perfecte starter van een heerlijk (kerst)diner. Dien de coquilles op in schelpen voor een prachtige look 

4 uur
Comfort food, pasta, vlees, kaas
4

Ingrediënten

  • 400 gram runderlappen
  • Eetlepel olijfolie 
  • 5 uien
  • 5 wortels
  • 5 stengels bleekselderij
  • 3 tenen knoflook
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 gram sherrystroop
  • 400 gram parpadelle
  • 1 blik van 400 gram tomatenblokjes 
  • 150 gram blauwe kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • evt. Shimeji paddenstoelen
    en oestercress 

Materialen

  • Pan om pasta in te koken
  • Pan voor de pastasaus

Let's Begin

  • Snijd de runderlappen in 5 cm blokjes en bak deze in olijfolie tot ze mooi goudbruin zijn. 
  • Snijd ondertussen de ui, wortel, bleekselderij en knoflook en doe deze ook in de pan.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe, net zoals de sherrystroop en de tomatenblokjes als de groentes en het vlees een mooie kleur hebben. Vul het blik van de tomaten weer met water en giet dit ook in de pan. 
  • De laurier mag ook in de pan en laat dit geheel sudderen op een laag-medium vuur voor ongeveer 3 uur. Als het geheel te droog wordt voeg dan water toe. De saus is klaar als het vlees uit elkaar valt.
  • Kook in een andere pan de parpadelle volgens de instructies op de verpakking, min twee minuten. Gaar de pasta de laatste twee minuten in de saus, zodat deze hier goed intrekt. 
  • Serveer de pasta in diepe borden en maak af door er stukken blauwe kaas over te doen.
  • Optioneel: als je er echt een bijzonder feestgerecht van wilt maken pak dan een pannetje en bak wat bijzondere paddenstoelen zoals de shimeji uit de foto in wat olijfolie. Voeg zout en peper toe voordat je ze glaceert met sherrystroop. Dit geeft een bijzonder textuur verschil in het gerecht, het worden allemaal kleine smaakbommetjes. Maak het bord op met oestercress.