
Taart | Toetje
No bake lemon orange cake
Deze no bake citroen sinaasappel taart ook erg lekker op zijn verjaardag gaat vinden. Het is de allerlekkerste no bake taart dat ik ooit op heb. Magisch toch dat je kan ‘bakken’ zonder de oven te gebruiken. Easy dose it. Love it!
Totaal 3 uur 10 min
10 personen
Ingrediënten
- 3-4 el Ernesto Portstropen
- 3 st biologische citroenen sap & zeste
- 2 st sinaasappels sap & zeste
- 400 ml gecondenseerde melk (1 blikje)
- 50 g pecannoten
- 100 g roomboter
- 350-400 g digestieve koekjes
- 300 ml slagroom (nog niet opgeklopt)
Materialen
-
1 taartvorm 30 cm
-
1 citruspers
-
1 Handrasp
-
1 Zesteur
-
keukenmachine of handmixer
-
bakpapier
-
Sauspan
-
vijzel of een afsluitbaar zakje
Let's Begin
-
Rasp de citroen en de sinaasappels en zet apart. Pers de citrusvruchten uit en houd ook apart.
-
Gebruik een vijzel doe en afsluitbare zak om de koekjes fijn te malen. Doe ook de pecannoten erbij.
-
Smelt de roomboter in een pan en als dit gesmolten is roer je dit door de koekjes en pecannoten. Doe er 2 el Ernesto Portstroop bij, dan wordt het een krokante en ‘sticky’ bodem.
-
Leg een bakpapiertje in de taartvorm en doe hier de koekjes en pecannoten mix in en druk met een flesje of een grote lepel goed aanzodat er een opstaande rand ontstaat aan de zijkant. Je kan hiervoor ook je handen gebruiken om het te ‘fine tunen’.
-
Klop ondertussen de slagroom op met de gecondenseerde melk. Schenk nu ook het sinaasappel en citroensap erbij met de helft van de citrusrasp (zeste). Als het na een paar minuten goed opgeklopt is. Schenk je het subtiel in de taartvorm. Gebruik een spatel om het mooi uit te smeren.
-
Strooi wat je nog over hebt van het citrusrasp over de taart. Zet de taart afgedekt met plasticfolie in de koelkast en laat minimaal 2-3 uur opstijven.
-
Haal de taart uit de vriezer en druppel de Ernesto Portstroop over de taart en serveer. Smakelijk!