
Hoofd
Hele kip uit de oven
Geniet van deze heerlijke kip uit de oven met verse kruiden en specerijen! Ideaal gerecht voor tijdens de feestdagen.
1,5 tot 2 uur
Gevogelte, kip, lemon, garlic
4
Ingrediënten
- Olijfolie
- Gember
- Oregano
- Sinaasappel
- Komijn
- Rozemarijn
- Citroengras
- Citroen
- Hele kip
- Witte portstroop
Materialen
- Oven voorverwarmd op 180 graden
- Kernthermometer
Let's Begin
- Verwarm de oven op 170 graden en maak ondertussen een rub van de gember, oregano, geraspte sinaasappelschil, komijn, rozemarijn en zout.
- Smeer de kip in met witte portstroop voordat je de rub aanbrengt.
- Snijd citroenen en leg deze in een ovenschaal, leg de kip op de citroenen. Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven van 170 graden.
- De kip heeft ongeveer een uur tot anderhalf uur nodig in de oven. Om zeker te weten dat je kip goed gaar is steek je een kernthermometer in het dikste deel, het dijbeen, van de kip. Deze moet minimaal 75 graden zijn. Tijdens de laatste 20 minuten (Als de kip ongeveer 65 graden is) kan je de kip bedruipen met zijn eigen sappen. Gebruik hiervoor een kwastje en doe dit kort elke 10 minuten.
- Optioneel: dit gerecht is ook goed te bereiden op de barbecue. Gebruik hiervoor een spit of een uur indirecte warmte van 170 graden en directe warmte van 10 minuten. Een kernthermometer is hier nog belangrijker bij.