
Dessert | Amuse
Kataifi met geitenkaas
Wij hebben een heerlijke Kataifi variant gemaakt en deze gevuld met geitenkaas en afgemaakt met witte portstroop en pistache. Lekker als dessert of als amuse.
20 min
Geitenkaas, dessert, zoetigheid
6 stuks
Ingrediënten
- 150 gram geitenkaas
- 50 gram engelenharen (te krijgen bij
Turkse supermarkten of bij
groothandels in het vriesvak) - 50 ml witte portstroop
- Het eiwit van 1 ei
- 20 gram pistachenoten
Materialen
- Frituurpan of pan met olie
- Schuimspaan
Let's Begin
- Vorm de geitenkaas in kleine tubes van 5 cm. Vershoudfolie maakt deze klus een stuk makkelijker.
- Scheidt het eiwit van het eigeel en klop het eiwit in 2 minuten luchtig. Leg de engelenharen languit op een schaal of het aanrecht.
- Haal de geitenkaas door het eiwit, rol deze door de engelenharen en frituur deze in 4 minuten tot goudbruin.
- Leg de prachtige hapjes op een donkere serveerschaal, maak af met gehakte pistachenoten en giet er rijkelijk de witte portstroop over. Dit geeft een fantastische structuur.