fbpx Skip to main content
Hoofdgerecht | Lunch

Gegrilde Aspergesalade

Wat wil zeggen dat ik enorm heb uitgekeken naar  het aspergeseizoen. Mijn hart maakt een sprongetje als ik de eerste witte asperges weer zie liggen. Wat is het toch lekker en wat kan je met dit witte goud toch oneindig variëren.

Totaal 2min
Italiaans
4 personen

Ingrediënten

  • diepe (asperge) pan
  • citruspers
  • Grillpan
  • Kwastje

Materialen

  • 500 g witte asperges
  • 250 g groene asperges
  • 3 el Ernesto Portstroop wit of rood
  • 1 st biologische citroen
  • waterkers salade
  • 100 g Hollandse garnaaltjes
  • 100 g gerookte forel
  • 2 el extra vergine olijfolie

Let's Begin

  • Schil de witte asperges en snijd 1 centimeter van de onderkant af, zowel van de witte en als groene asperges en gooi samen met de witte aspergeschillen weg.
  • Kook de witte asperges kort in gezouten water totdat ze beetgaar zijn. Dep ze droog en zet een grill op middelhoog vuur of een barbecue ongeveer 200 graden met gietijzeren grill met een scheut olijfolie. Grill de witte en groene asperges totdat ze grillstrepen krijgen en lak de asperges met een kwastje in met de portstroop. Bak ze nu nog 1 minuut per kant. Bak ondertussen ook wat verse dille mee; dat wordt lekker krokant en heel smaakvol.
  • Rasp en halve citroen en bewaar dit. Meng sap van 1 citroen met 2 el olijfolie een snuf zout en de helft van de citroenrasp en breng op smaak met zwarte peper.
  • Leg de gekarameliseerde gegrilde asperges op de borden en verdeel hierover de dressing, waterkers salade, forel, Hollandse garnaaltjes een schijfje citroen, eventueel wat citroen krulletjes met de zesteur en (gebakken en verse) dille.