Bijgerecht
Geglaceerde spruiten met granaatappel pitjes en pecorino
Combineer zoet en hartig om je spruitjes naar een buitengewoon niveau te tillen.
15 min
Vega, Groenten, Fruit, Kaas
4
Ingrediënten
- 400 gram spruitjes
- 3 el rode portstroop
- El olijfolie
- El boter
- Pitjes van 1 granaatappel
- 30 gram pecorino
Materialen
-
Koekenpan
Let's Begin
- Was de spruitjes en snijdt ze in lengte. Als ze bladeren hebben aan de buitenkant die er minder mooi uit zien verwijder deze dan en als de ‘kontje’ erg groot is kan je deze eraf snijden.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met olijfolie en boter en bak de spruiten hierin op de gesneden kant. Als je ze stevig laat bakken zonder te laten verbranden kunnen ze in 10 minuten gaar zijn. Voeg tussendoor ook zout en peper toe.
- Glaceer de spruiten door er portstroop bij te doen in de pan en ervoor te zorgen dat elk stukje glanst van de portstroop.
- Serveer ze in een schaal en doe granaatappel pitjes overheen en rasp pecorino over het geheel. Mochten de spruitjes nog niet gaar zijn kan de schaal natuurlijk even in een voorverwarmde oven.