fbpx Skip to main content
Lunch

Ernesto X Yakiniku mussels

Yakiniku en Ernesto hebben de handen ineen geslagen voor dit heerlijke én verrassende mosselrecept van de BBQ. Try it for yourself and taste the extraordinary 

Totale tijd: 30 min
BBQ, Yakiniku, mosselen, zeekraal
2 personen

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen 
  • 1 rode peper 
  • 1 cm geschilde gember, geraspt of fijngehakt 
  • 3 tenen gesnipperde knoflook 
  • 4 el sesamolie 
  • 4 el Witte Portstroop 
  • Zeekraal 

Materialen

  • Kogelbarbecue of kamado 
  • Pan (geschikt voor op de BBQ) 

Let's Begin

  • Start met het aansteken van je BBQ en zorg dat deze tot zo’n 150 graden wordt verwarmd. 
  • Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens de peper in dunne halve ringetjes. 
  • Verhit de sesamolie in een pan en voeg de rode peper, gember en als laatst de knoflook toe. Fruit heel even en voeg vervolgens de Witte Portstroop en witte wijn toe. Meng dit goed, laat nog een minuutje doorbakken en haal van het vuur. 
  • Spoel de mosselen schoon en gooi gebroken mosselen weg. Doe het Portstroop mengsel in een pan die geschikt is voor op de BBQ (als het daar niet al in zat) en voeg de mosselen toe. Doe de deksel dicht en laat de mosselen 12 – 18 minuten garen, tot alle mosselen geopend zijn. 
  • Haal de pan van de BBQ, voeg ruim zeekraal in kleine takjes toe en schep alles goed om met het kookvocht. Smakelijk!