Skip to main content

Buikspek

By 2 december 2021juni 2nd, 2022Witte Portstroop
Hoofdgerecht | Lunch

Zachtgegaarde buikspek van de BBQ

Door de zachte garing van de buikspek wordt het vlees heerlijk mals. De combinatie tussen het zoute spek en de zoetkruidige portstroop is voor velen favoriet!

Ook heerlijk op een broodje te serveren.

Bbq, Zachtgegaard

Ingrediënten

  • Buikspek
  • Ernesto Portstroop 
  • Water
  • Azijn
  • Olie
  • Kerrie
  • Witte peper
  • Knoflook poeder
  • Zout

Let's Begin

  • Leg de buikspek op de zwoerdkant in een koekenpan. Vul de pan met een klein laagje water met een flinke scheut azijn erdoorheen (tot net over de zwoerdrand) en kook gedurende 4 minuten.
  • Snijd vervolgens de zwoerd in in een ruiten vorm en bestrooi deze kant met zout.
  • Gaar nu de buikspek via de indirecte methode op de barbecue gedurende 4,5 uur tussen 140 en 150 graden.
  • Nadat het vlees uitgegaard is, verwijder je de zwoerdrand.
  • Laat de buikspek afkoelen en snijd het daarna in formaat naar wens.
  • Na afkoelen marineer de stukjes buikspek in een mengsel van kerrie, witte peper, knoflookpoeder en zout.
  • Bak daarna kort aan in olie. Marineer als laatste in Ernesto Portstroop.
  • Alternatief voor professionals: marineer de buikspek in Ernesto Portstroop en creëer burnt ends!
Totaal 5 uur
4 personen
Ernesto Portstroop