fbpx Skip to main content

Cupcakes met walnoten en banaan

Nagerecht | Tussendoortje

Cupcakes met walnoten en banaan

Deze onweerstaanbare bananen cupcakes maak je redelijk makkelijk. Leuk om te trakteren, of gewoon lekker zelf te eten natuurlijk.

2 uur 30 min
Amerikaans, banaan, cupcakes, walnoten
6 personen

Ingrediënten

  • 80g zelfrijzend bakmeel
  • 70g roomboter op kamertemperatuur
  • 80g suiker
  • 1 citroen
  • 2 kleine eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 80g walnoten
  • snuf zout
Topping
  • 3 el Ernesto Portstroop
  • 100g roomkaas
  • 50g roomboter
  • 40g poedersuiker
  • 6 mini pretzels

Materialen

  • Keukenmachine of mixer
  • Handrasp
  • 6 cupcakevormpjes
  • citruspers (optioneel)
  • spuitzak en spuitmondje (optioneel)

Let's Begin

  • Rasp de citroen en houd het raspsel apart voor later. Snijd 6 hele dunne plakjes van de banaan af en zet apart. Snijd de rest van de banaan in hele kleine stukjes. Knijp een halve citroen uit over de klein gesneden banaan én over de 6 dunne plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
  • Snijd de boter in kleine blokjes en voeg de suiker, rasp van een halve citroen, bananen stukjes, 1 el Ernesto Portstroop en de eieren één voor één toe. Mix dit tot een romig mengsel.
  • Voeg vervolgens beetje bij beetje het bakmeel met een snuf zout toe totdat een gladde massa ontstaat.
  • Pureer de overige twee bananen glad met een staafmixer. Hak de noten en de chocolade fijn. Voeg de banenenpuree, de stukjes banaan en de gehakte noten en chocolade toe aan het beslag en schep het een paar keer om. Let op: de dunne plakjes banaan houd je apart.
  • Verdeel het beslag over 6 cupcakevormpjes en bak de bananencupcakes in 25-30 minuten goudbruin.
  • Maak ondertussen de topping. Meng de zachtgeworden roomboter met roomkaas, poedersuiker en rasp van 1/2 citroen in de keukenmachine of met de mixer. Schep vervolgens in de spuitzak.
  • Laat de cupcakes eerst afkoelen. Prik dan met een vork wat gaatjes in de cupcakes en druppel hier de portstroop overheen zodat de cupcake lekker smeuïg wordt. Spuit dan de zelfgemaakte topping op de cupcakes, steek er een pretzel in en plak er het plakje banaan tegenaan. Druppel nu nog wat portstroop over de cupcake. Smakelijk!