fbpx Skip to main content
Lunch | Salades | Bijgerecht

Aardbei Burrata Salade

En zoals gewoonlijk heeft Jadis van The lemon kitchen een sensationele combinatie van smaken gecreëerd die samenkomen met onze Ernesto Portstroop.

10 minuten

Italiaans
2 personen

Ingrediënten

  • 100 g Italiaanse ham
  • 300 g Aardbeien
  • 10 st Verse basilicumblaadjes
  • 2 el Witte Portstroop
  • Cress of tuinkers
  • 1 st Stokbrood of ciabatta (zuurdesem)
  • ½ Biologische citroen
  • snuf Grove zwarte peper
  • snuf Maldon zout (salt flakes)
  • 2 el Extra vergine olijfolie

Materialen

  • grillpan/bbq of oven
  • handrasp of zeester

Let's Begin

  • Snijd het stokbrood in dunne plakken en smeer licht in met wat olijfolie. Leg de stokbroodjes in de grill pan of op je BBQ! Haal ze ervan af als ze grillstrepen, krokant en goudbruin zijn. Je kan er ook voor kiezen om ze te roosteren in de oven.
  • Verwijder van elke aardbei het kroontje en snijd de aardbei door vieren. Pak een schaal en leg in het midden de burrata. Leg daaromheen de aardbeien.
  • Verdeel de Italiaanse ham over de salade en druppel er wat van je lekkerste olijfolie overheen. Strooi er wat verse basilicum blaadjes, grove zwarte peper, citroenrasp en snuf zoutfakes overheen.
  • Druppel als laatste nog wat van deze goddelijke Ernesto Portstroop over en serveer er de crostini’s bij.