
Hoofd
Varkensrack
Met deze centerpiece steel jij de show tijdens het kerstdiner! Deze centerpiece is het perfecte gerecht voor de feestdagen. Je kunt het van te voren klaarmaken en in de oven laten garen. Er zijn veel opties voor bijgerechten.
2 uur 40 min
Meat, Centerpiece
Ingrediënten
- Varkensrack/ribroast
- Neolea citrus sea salt
- Ernesto sherry stroop
- Zwarte peper
- Bos tijm
- Groentes om te grillen
Materialen
- Koksmes
- Snijplank
- Barbecue
- Kwast of bos tijm
- Kern thermometer
- Rookhout
Let's Begin
- Snij de huidkant in zodat er een ruitjespatroon in ontstaat.
- Smeer het rack in met de sherry stroop, waardoor de Neolea citrus sea salt en zwarte peper goed blijven zitten.
- Leg de rack op een voorverwarmde barbecue van 110 graden met indirecte hitte tot de rack een kerntemperatuur van 62-65 graden bereikt. Dit duurt ongeveer 2 uur, in deze tijd kan je goed groentes grillen voor erbij.
- Haal na het bereiken van de kerntemperatuur het vlees van de barbecue en stook deze op naar 180 graden.
- Na het vlees 20 minuten te laten rusten gaan we de ingesneden kant krokant maken, leg hiervoor de ingesneden kant op de barbecue zodat deze goed bakt.
- Om het rack af te maken lak je de buitenkant met sherrystroop, dit kan je doen met een kwastje of met een bos tijm. Smeer de sherrystroop er goed in en laat dit goed intrekken door de warmte van de barbecue.