
Lunch | Hoofd
Sticky Noodles
Deze sticky noodles verrassen je smaakpapillen! De aardse tonen en rijke kruiden uit de sherrystroop gecombineerd met sojasaus en Koreaanse gochujang zorgen voor een geweldige noodlesaus!
15 min
Comfortfood, Noodles, Vega
4
Ingrediënten
- 150 gram udon noodles
(of andere soort noodles) - 3 eetlepels sherrystroop
- 2 eetlepel gochujang
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 paksoi
- 2 lente uitjes
- Optioneel: sesamzaadjes ter
garnering en een zacht gekookt ei
Materialen
-
Kookpan
Let's Begin
- Bereid de noodles zoals op de verpakking aangegeven. Vaak is dit even kort koken in gezouten water.
- Meng de sherrystroop, gochujang en sojasaus tot een gladde ‘woksaus.’ Proef deze goed en zorg dat de balans goed is voor jou. Hierin is de sherrystroop het zoete kruidige element, de sojasaus het zoute hartige en de gochujang het pikante.
- Blancheer de paksoi. (Als je je noodles moet koken kan het zeker ook hierbij in het water)
- Meng de gekookte noodles met de woksaus. Garneer het gerecht met fijn gesneden lente ui en de paksoi. Eventueel nog sesamzaadjes, een zachtgekookt ei en wat koriander.