
Lunch
Ernesto’s BBQ sticks
–
45 min
BBQ, Sticks
4 personen
Ingrediënten
- 400 gram kippendijen
- 4 el Sherry stroop
- 1 el Sojasaus
- 2 lente-uitjes
- 2 tl geroosterd Sesamzaad
Materialen
- Barbecue
- Spiesen
- Bakkekwast
Serveertip
Serveer met chuka wakame
en gestoomde rijst.
Let's Begin
- Steek de barbecue aan. Alle barbecues zijn prima, maar het beste is de Yakiniku tafelgrill!
- Snijd de kip in kleine blokjes; let er wel op dat de stukken groot genoeg zijn om aan een spies te rijgen. Marineer de gesneden kip met 2 eetlepels en de sojasaus. Laat dit zo lang mogelijk marineren, maar minimaal 30 minuten. Als je de tijd hebt: laat de kip zeker een hele dag marineren!
- Spies de kip en leg de spiesjes op de barbecue. Laat zo’n 5 minuutjes garen terwijl je de spiesen regelmatig draait. Lak de spiezen met de resterende Sherrystroop in met een kwastje en laat nog zo’n 5 tot 8 minuten verdergaren op de barbecue tot de kip gaar is.
- Wanneer de kip klaar is, maak je deze af door er wat sesam en lente-ui overheen te strooien.