Skip to main content
Lunch

Ernesto’s BBQ sticks

45 min
BBQ, Sticks
4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram kippendijen
  • 4 el Sherry stroop
  • 1 el Sojasaus
  • 2 lente-uitjes
  • 2 tl geroosterd Sesamzaad

Materialen

  • Barbecue
  • Spiesen
  • Bakkekwast

Serveertip

Serveer met chuka wakame
en gestoomde rijst.

Let's Begin

  • Steek de barbecue aan. Alle barbecues zijn prima, maar het beste is de Yakiniku tafelgrill!
  • Snijd de kip in kleine blokjes; let er wel op dat de stukken groot genoeg zijn om aan een spies te rijgen. Marineer de gesneden kip met 2 eetlepels en de sojasaus. Laat dit zo lang mogelijk marineren, maar minimaal 30 minuten. Als je de tijd hebt: laat de kip zeker een hele dag marineren!
  • Spies de kip en leg de spiesjes op de barbecue. Laat zo’n 5 minuutjes garen terwijl je de spiesen regelmatig draait. Lak de spiezen met de resterende Sherrystroop in met een kwastje en laat nog zo’n 5 tot 8 minuten verdergaren op de barbecue tot de kip gaar is.
  • Wanneer de kip klaar is, maak je deze af door er wat sesam en lente-ui overheen te strooien.