
Snack
Cavolo nero crisps
Een beetje gezond met een beetje ondeugend maar fris sausje. Crème Fraîche, witte portsiroop en citroensap.
25 min
Italiaans, crisps, snack
Ingrediënten
- 1 bos Cavolo nero
- 50 gram creme fraiche
- 5 tl witte portstroop
- 1 eetlepel witte wijnazijn of citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en zwarte peper
- Optioneel; sesamzaadjes
Let's Begin
- Was en droog de cavolo nero, snijd de nerven eruit en scheur het blad in stukken van ongeveer 3/4 cm. Doe de cavolo nero, olie, zout en peper in een kom en meng alles goed door elkaar. Zorg dat alle stukjes een dun laagje olie en zout hebben en verdeel ze over een bakpapier beklede rooster/bakplaat.
- Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Houd de chips goed in de gaten, sommige dunnere stukjes kunnen binnen sneller klaar zijn.
- Maak ondertussen een dipsaus van de crème fraiche, portstroop, azijn of citroensap, peper en zout.
- Haal de cavolo nero chips uit de oven, strooi de sesamzaadjes erover en laat ze 5 minuten afkoelen. Ze zijn ook goed te bereiden in de airfryer.
