Skip to main content
Hoofdgerecht | lunch

Gebakken roodbaars met Witte Portstroop en citroen

De diepe en zoete smaak van de witte portstroop past erg goed bij deze witvis met het frisse van de citroen. Serveer er een lekkere salade bij en klaar!

25 min
Citroen, duurzame vis, gezond, snel en makkelijk
2 personen

Ingrediënten

  • 2 roodbaarzen met huid (met MSC keurmerk) visboer, markt of groothandel 
  • 1 biologische citroen 
  • 2 el Witte Portstroop 
  • 1 el bloem 
  • Olijfolie 
  • 1 tl lemon pepper (of grove zwarte peper) 
  • Cress of tuinkers 

Materialen

  • Handrasp
  • Pan met anti-aanbaklaag 
  • Thermapen of een thermometer 

Let's Begin

  • Dep de roodbaars even droog en strooi er aan beide kanten wat bloem overheen. Hierdoor krijg je een extra krokant jasje. Strooi er ook nog wat van de lemon pepper of de grofgemalen peper overheen.
  • Verhit een pan en doe hier een scheut olijfolie in. Bak eerst de roodbaars op de huidkant een paar minuten en draai dan voorzichtig om. Je kan de kerntemperatuur meten door een Thermapen te gebruiken. Kerntemperatuur moet ongeveer 55 graden zijn.
  • Als je de roodbaars hebt omgedraaid doe je er 2 eetlepels witte Portstroop en 1 eetlepel citroensap bij. Laat een paar minuten intrekken in de vis.
  • Strooi wat saltflakes over de gebakken roodbaars. Serveer de vis op een schaal met de salade en schep rijkelijk op. Lekker met een partje citroen, wat citroenkrulletjes en verse cress/tuinkers.