Skip to main content
Hoofd

Venkel

Groentes naar een hoger niveau tillen doen we met smaakmakers en texturen. We glaceren de venkel met de sherrystroop die rijk is aan kruiden. We ontwikkelen veel smaak door het rustig aanbakken. Deze techniek is toepasbaar op bijna alle groentes samen met de sherry- of portstropen.

10-20 minuten

Vega, Groentes, Venkel
2

Ingrediënten

  • 1 stuk venkel
  • 2 el sherrystroop
  • Eetlepel olijfolie
  • Zout en pepper
  • Serveersuggestie:
    truffel aardappel puree

Materialen

  • Benodigdheden
  • Koekenpan

Let's Begin

  • Was de groentes en snijdt in dit geval de venkel in de lengte doormidden. Bak de groentes aan de snijkant aan op middelhoog vuur in een koekenpan met olijfolie.
  • Bak de venkel dusdanig langzaam dat hij wel gaart maar niet verbrand, dit kan zeker wel 10 minuten duren dus hou het vuur laag. Als hij zo goed als gaar is glaceer je de venkel af met sherrystroop.
  • Draai de venkel na 2 minuten bakken in de stroop om en arouseer deze met de stroop zodat je overal die prachtige smaakvolle kleur hebt.
  • Breng op smaak met ruime hoeveelheid pepper en zout.
  • Serveersuggestie: Leg de venkel met de gesneden kant naar boven op een mooie schep of streep aardappel-truffel puree. Sappen in de pan mooi lepelen over het bord.