Skip to main content
Hoofd

Grilled Pulpo

Octopus van de BBQ met een overheerlijke zoete aardappel pure met zongedroogde tomaten, crispy knoflook en sherrystroop. Zie hier hoe je de perfecte gegrilde octopus maakt.

1,5 uur + 5 uur wachttijd
Vis, Schaaldieren, Pulpo
6

Ingrediënten

  • Pulpo, 1 tentakel per persoon
  • 4 eetlepels sherry stroop
  • 2 el zout
  • 500 gram kruimige aardappels
  • 150 gram melk
  • 50 gram boter
  • 40 gram zongedroogde tomaten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bakje melissa cress

Materialen

  • Benodigdheden
  • Grill/hete barbecue
  • Sous vide koker
  • Pan

Let's Begin

  • Breng water aan de kook met een stevige hoeveelheid zout.
  • Blancheer de hele pulpo hierin voor 2 minuten of tot de tentakels mooi oprollen. Doe de pulpo na het blancheren in een ijsbad.
  • Segmenteer de tentakels in individuele stukken. Verpak deze in een sous vide zak met zout en sherrystroop.
  • Gaar de pulpo op 77 graden celcius voor 5 uur.  Koel ze terug voor het grillen. Dit zorgt ervoor dat ze sappig en krokant zijn.
  • Maak ondertussen een mooie oranje aardappel puree door zongedroogde tomaten te blenden en deze door de puree heen te roeren. Een mousseline in plaats van puree is ook een hool mooi met de pulpo.
  • Grill de pulpo krokant door deze eerst droog te deppen en dan in te smeren met olijfolie. Een grill van +220 graden Celsius is ideaal.
  • Wij hebben het gerecht gegarneerd met de sherrystroop, dungesneden gefrituurde knoflookteentjes en Melissa cress die wat citrusachtige tonen heeft.