
Voor
Hollands goud
Asperges, ook wel het witte goud genoemd en wij snappen wel waarom. Onze variant met witte portstroop is niet alleen overheerlijk maar ook prachtig voor het oog
30-40 min
Hollands | Asperges | Bloemen
4
Ingrediënten
- 200 witte asperges
- 250 g ongezouten roomboter
- 1 tl peperkorrels
- 2 el witte wijnazijn
- 1 el wite portstroop
- 2 el kraanwater
- Snuf zout
- 4 middelgrote eieren
- 1 citroen
- 1 Aardappel
Materialen
- Aspergepan
- Bain marie (Een kom die boven
een een kookpan kan)
Let's Begin
- Schil de aardappel is snij ze in kleine blokjes, frituur ze vervolgens tot dat ze lekker krokant zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
- Schil en kook de asperges.
- Maak ondertussen de hollandaise door de eidooiers in de bain-marie te verwarmen over middelhoog vuur.
- Optioneel garneer de asperges met eetbare bloemen en olijfkruid voor extra beleving.
