
Desserts
Rabarber curd tartelletes
Iets mooi voor het oog op tafel zetten? Dan zijn deze Rabarber curd tartelletes perfect. Een kunstwerk om op te eten.
60 min
Desserts, Flowers, Sweets
10
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 30 amandelmeel
- 80 gram poedersuiker
- 120 gram ongezouten boter
- Losgeklopt ei
- 300 gram rabarber
- 2 eidooiers
- 100 gram boter
- 60 gram suiker
- 25 gram witte portstroop
Materialen
- Keukenmachine
- Bakvormpjes (optioneel: bakbonen)
Let's Begin
- Meng het bloem, amandelmeel, poedersuiker en boter in een keukenmachine en giet het losgeklopte ei erin tot het deeg net blijft samenhangen. Als je zeker wilt weten dat het goed dan maak dan blokjes boter die je in een half uur in de vriezer doet voor je het gebruikt. Bewaar het deeg in folie in de koelkast.
- Snijdt de rabarber in stukken en doe dit in een koekenpan met de suiker. Gaar dit voor minimaal 10 minuten en proef of er meer suiker bij moet. De ene rabarberstengel is namelijk zuurder dan de ander.
- Tempereer de eidooiers door er twee eetlepels van de rabarber bij te doen. Hierdoor schikt het ei minder snel en vormen er minder snel klonten. Voeg daarna de eimengsel bij de rabarber en gaar op heel laag vuur. 4. Houd goed in de gaten of het mengsel indikt en voeg boter klontje voor klontje toe aan de pan tot je een mooi gebonden curd hebt.
- Koel de curd in de koelkast en bak ondertussen de taartbodempjes door het deeg uit te rollen, te snijden en goed aan te drukken in de vormpjes. Bak ze blind op 180 graden voor 14 minuten.
- Vul de taartbodems met curd.
