
Voor
Eendenstoof met pastei
Stoofvlees is toch wel één van de comfort food gerechten. Als je een stoof liefhebber bent moet je deze variant met eendenbout en sherrystroop zeker proberen!
2 uur
Stoof, Eendenbout, Comfortfood
4
Ingrediënten
- 4 eendenbouten
- 2 wortels
- 2 uien
- 1 prei
- 3 selderij
- 2 laurierblaadjes
- 5 kruidnagel
- 3 knoflooktenen
- 400 ml rode wijn
- 40 ml sherry stroop
Materialen
- Braadpan
Let's Begin
- Bruin de eendenbouten lichtjes in het eigen vet.
- Voeg gesneden ui, wortel, prei, selderij toe en bak dit 5 minuten mee.
- Blus af met rode wijn en voeg laurier, hele knoflooktenen, kruidnagel, zout en zwarte peper toe.
- Laat dit 1,5 uur op lage temperatuur op staan. (in de oven of barbecue op 160)
- Als het goed gegaard is kun je nu gemakkelijk de botten verwijderen uit de bouten. Als dit zo is doe voeg dan de sherrystroop toe.
- En laat het geheel nog 10-20 minuten opstaan.
Tip van de chef: Als je het gerecht na het bereiden nog een nacht bewaard in de koelkast trekken de smaken nog meer door.