Skip to main content
Voor | Tussen

Aardse champignonsoep

We hebben deze champignonsoep verrijkt met onze sherrysiroop om die diepte van smaak en subtiele smaak van kruiden toe te voegen

30 min
Vega | Soep | Champignons
4

Ingrediënten

  • 500 gram paddestoelen, in ieder geval kastanje champignons.
  • 50 ml sherry stroop
  • 250 ml truffel jus
  • 500 ml melk (plantaardig kan zeker)
  • 150 ml crème fraîche 
  • Klein bosje peterselie ter garnering

Materialen

  • Pan

Let's Begin

  • Snijd de paddenstoelen netjes in plakken of grove stukken voor een wat rustiekere soep. Bak deze aan op middelhoog vuur met olijfolie en boter. Deze mogen echt goed goudbruin worden, dit is wat zorgt voor een heel groot deel van de smaakontwikkeling.
  • Voeg dan de sherrystroop toe en bak deze ook goed mee. 
  • Voeg de twee eetlepels bloem toe en bak dit voor minimaal 2 minuten mee. Dit zorgt ervoor dat je soep een goed gebonden wordt maar dat deze niet melig gaat smaken.
  • Blus dit geheel af met een vloeistof. Wij hebben zelf truffeljus, melk en crème fraîche gebruikt. Maar kalfsjus en slagroom is ook een goede optie.
  • Laat het geheel een kwartiertje op het middellaag vuur pruttelen terwijl je het af en toe doorroert. Breng op smaak met zout, peper, sherrystroop en maak af met vers gesneden peterselie.