Skip to main content

Champignonsalsa

By 2 december 2021juni 2nd, 2022Ernesto Portstroop
Voorgerecht

Champignontartaar

Een heerlijke vegetarische voorgerecht van paddestoelen, zoete ui en Portstroop.

Paddenstoelen, Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 bosuitjes, in dunne ringen
  • 200g kastanjechampignons of paddenstoelenmelange
  • 1 handje verse peterselie
  • 5 kerstomaatjes
  • 1 handje pijnboompitten
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1/2 el suiker
  • Ernesto Portstroop naar smaak

Materialen

  • Grote kom
  • Garneer-/kookring (optioneel)

Let's Begin

  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Zet opzij.
  • Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  • Verhit de balsamicoazijn en suiker samen met 1 eetlepel water in de pan en karamelliseer hierin de ui, knoflook en paddenstoelen. Schep regelmatig om totdat het vocht bijna is verdampt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng hier de portstroop doorheen en laat afkoelen.
  • Halveer de kerstomaatjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd in kleine blokjes. Hak vervolgens de peterselie fijn. Voeg dit samen met de helft van de bosui en de pijnboompitten toe aan het paddenstoelenmengsel.
  • Meng dit in een grote kom samen met de pijnboompitjes en het champignonmengsel.
  • Schep op de borden en breng in vorm met behulp van de kookring. Strooi tot slot de resterende bosui over het gerecht heen.
20 min
2 personen
Ernesto Portstroop